Van techgigant tot start-up: de Tech-Top in Brussel

Hoe kan de ontwikkeling van de Europese techsector het best worden gestimuleerd? Die vraag staat centraal tijdens de eerste tech-top van Tech.eu in Brussel.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Hoe vergroten we de impact van de Europese techindustrie, waar moeten kleine techbedrijven op letten als ze de grens oversteken en hoe zorgen we ervoor dat dat dit alles hand in hand gaat met de groene ambities van de Europese Unie? Het is slechts een greep uit de thema’s en vraagstukken die vandaag worden behandeld op de Tech.eu Summit, een tech-top met het oog op meer kennisuitwisseling in de Europese techsector. Op deze eerste editie komen ruim 1800 mensen samen in het conferentiecentrum Paleis 10 in Brussel, maar het evenement is ook online te volgen.

Technologische ecosystemen

Een 90-tal sprekers die op twee podia spreken over 19 onderwerpen. Tech.eu, het eerste online platform dat uitsluitend gericht is op de Europese techsector, pakt groot uit. Het platform, dat in 2013 werd opgericht, focust op de technologische ecosystemen in Europa. Zo’n ecosysteem kan je vergelijken met een kringloop, het geheel waarin een bepaalde tak van de technologie zich bevindt en beweegt. Van productieproces en afzetmarkt tot sloop en hergebruik. 

Denk bijvoorbeeld aan AI, de technologie die focust op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. AI wordt onder meer gebruikt voor smartphones en autocomputers. Een onderdeel van het ecosysteem van kunstmatige intelligentie is innovatie: hoe kunnen we kunstmatige intelligentie vernieuwen en verbeteren en wat is daarvoor nodig? Om die vraag te beantwoorden volgt Tech.eu de nieuwste trends in de Europese techsector, publiceert het onderzoeksrapporten en organiseert het workshops, interviews en nu ook een tech-top. 

Europese Unie kijkt mee

Naast de Belgische premier Alexander De Croo is ook Eurocommissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd Mariya Gabriel aanwezig op de top. Zij wil het Europees klimaat voor start-ups verbeteren:

De techsector staat in ieder geval niet stil en dat is ook te merken op de arbeidsmarkt. Volgens een artikel van Tech.eu zit de techindustrie nog altijd in de lift en zijn de Europese werkloosheidscijfers bijzonder laag, mede door de opkomst van telewerk sinds de pandemie. Toch zouden veel werknemers in de sector zich heroriënteren van bedrijf of werkgever en daar kan Nederland, met haar aanbod aan top-techbanen, een graantje van meepikken, stelt Tech.eu. Reden te meer om de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de sector te volgen in de livestream van de tech-top.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie