Van CDA naar NSC: Dirk Gotink lijsttrekker voor Europese verkiezingen

1 min. leestijd
(Bron foto: website Pieter Omtzigt)

Nieuw Sociaal Contract, de partij van Pieter Omtzigt, heeft Dirk Gotink naar voren geschoven als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Gotink is geen onbekende in Brussel.

Gotink heeft eerst jaren voor het CDA gewerkt en stond ook in 2014 op de CDA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Momenteel is hij de woordvoerder van de Duitse politicus Manfred Weber, de fractievoorzitter van de Europese christendemocraten (EVP), waar het CDA ook deel van uit maakt. Na de Europese Verkiezingen zal NSC zich ook bij die fractie aansluiten, net als de BBB.

“Politiek begint bij het luisteren naar mensen. Het serieus nemen van hun ervaringen en problemen en vanuit de inhoud aan een betere toekomst voor Nederland werken. Dat is wat mij aantrekt tot NSC en hoe ik mij de komende jaren vol ga inzetten voor goed bestuur en bestaanszekerheid in de EU. Het is een enorme eer om voorgedragen te worden als lijsttrekker en ik ben dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen,” zegt Dirk Gotink over zijn benoeming.

Op 6 april is er een partijcongres van NSC, daar kunnen de leden over de kandidatenlijst stemmen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie