Terugblik: De best-gelezen artikelen van juni 2022

Het einde van het jaar nadert, tijd voor lijstjes met terugblikken: Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Dit is het overzicht van de beste artikelen van juni 2022.

2 min. leestijd
Nettetal,Germany- January 1,2012:General welcome country sign of Netherlands.Netherlands country sign located on the border between Germany and Netherlands.

1.) Thuiswerkende grensarbeider vanaf 1 juli in fiscaal niemandsland?

Het artikel van Tom Bouwmans over welk land belasting mag heffen over het loon van grenswerkers werd in juni het vaakst gelezen. De ‘oude’ afspraak van voor het corona-tijdperk is dat je belasting betaalt in het land waar je werkt. Thuiswerken mocht, maar over het aantal uren dat je thuis zit, moet je in eigen land belasting betalen. Door corona werd besloten om die regeling tijdelijk buiten werking te stellen. Maar op 1 juli kwam die thuiswerk-regeling te vervallen voor grensarbeiders, want de bijzondere omstandigheid waarin thuiswerken noodzakelijk werd, de coronapandemie, waren immers voorbij: “Er is geen intentie om deze speciale regeling te verlengen”, liet staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst Marnix van Rij (CDA) weten in reactie op vragen uit de Tweede Kamer.

2.) Cultuurstrijd in het Europees Parlement over de auto met chauffeur

Chauffeurs van de dienstauto’s van het Europees Parlement die de het portier openhouden zodat een Parlementslid in of uit kan stappen. De Spaanse Europarlementariër Javier Nart noemt dat beeld ‘het meest ranzige en anachronistische gebruik’ dat hij ooit in Brussel is tegengekomen. De 74-jarige oud-journalist wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan het behandelen van politici als ‘excellenties’. Zo denken de meeste Nederlandse Europarlementariërs er ook over, tekende Laurens Boven op in dit goed-gelezen artikel.

3.) Column Europa’s rafelrand: nachtbraker in Boedapest

Toen hij onlangs weer met vrienden door nachtelijk Boedapest zwierf merkte Hans van Vliet dat de jaren beginnen te tellen. “Mijn Hongaarse vrienden wilden mijn zestigste verjaardag vieren, en dan wordt het laat en blijft de drank maar doorkomen.” De volgende dag was hij niet meer vooruit te branden. “Ik moet dit niet meer doen”, lacht hij. “Maar de verleiding was te groot.” Lees deze veel gelezen column van Tijn Sadée hier terug.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie