Terugblik: De best-gelezen artikelen van januari 2022

Het einde van het jaar nadert, de tijd van lijstjes met terugblikken is aangebroken. Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Te beginnen met een overzicht van de beste artikelen van januari 2022.

2 min. leestijd

1. De veerkracht van een Nederlandse topdiplomaat

Waar haalt hij in hemelsnaam de veerkracht vandaan?
De Nederlandse ambassadeur in Bosnië, Jan Waltmans (foto), frunnikt heel even aan een hemdsmouw in zijn werkkamer in hoofdstad Sarajevo. “Die vraag wordt me vaker gesteld sinds het overlijden van mijn partner”, zegt hij. “Ik heb gelukkig de kracht gevonden om verder te gaan. Maar ik denk iedere dag aan haar.” De column van Tijn Sadée over dit indrukwekkende verhaal werd veruit het beste gelezen. Teruglezen kan hier

2. Baas in Europees Parlement maar niet in eigen buik

De Maltese politica Roberta Metsola is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het Europees parlement. Een aanstelling die met gejuich, en toch ook wat getandenknars, werd ontvangen. De ‘consensus-kandidaat’ lijkt door haar anti-abortus-standpunt namelijk vooral de meningen te verdelen. Dit artikel van Tom Bouwmans werd ook zeer goed gelezen in de eerste maand van het jaar. Teruglezen kan hier.

3. “Ook jonge ouders kunnen de politiek in” Rinzema toch naar Brussel

Zwanger en kandidaat. Dat was de slogan waarmee Catharina Rinzema in 2019 campagne voerde voor de Europese parlementsverkiezingen. Rinzema (36) stond op de zesde plek van de VVD-lijst, maar viel ondanks vijftienduizend voorkeurstemmen net buiten de boot. Nu maakt ze alsnog haar opwachting Brussel als opvolger van de tot minister benoemde Liesje Schreinemacher.

Haar aanstaande moederschap maakte ze in 2019 bewust tot een centraal onderdeel van haar campagne. Het was een statement waarmee ze als jonge vrouw duidelijk wilde maken dat het willen stichten van een gezin en het najagen van een carrière in de politiek elkaar niet hoeven uit te sluiten.

Dit als derde meest gelezen artikel van januari 2022 is terug te lezen, en wel hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie