Speelschema | Lagarde op bezoek, Terhulpen en 2040-doelen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd
(Bron foto: EP Multimedia)

Vandaag komt Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, naar het Europees Parlement. In het Belgische Terhulpen komen EU-onderzoeksministers bij elkaar en Europarlementariërs voelen de Eurocommissaris voor Energie aan de tand over de 2040-doelen.

De euro

De euro blies dit jaar 25 kaarsjes uit. Op 1 januari 1999 zag de gemeenschappelijke munt het levenslicht. Elektronisch betalen met de euro kon toen al, de munten en briefjes verschenen drie jaar later.

Ter ere van die verjaardag komt de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, op bezoek in het Europees Parlement. Met de Europarlementariërs van de commissie Economische Zaken blikt ze terug op de bewogen geschiedenis en de toekomst van de gemeenschappelijke munt.

Onderzoek

In het Belgische Terhulpen zitten de Europese onderzoeksministers vandaag samen voor een informele bijeenkomst.

Ook de Eurocommissaris voor Onderzoek Iliana Ivanova sluit aan. Op de agenda staan: onderzoek en innovatie op de lange termijn, samenwerken over sectoren en disciplines heen, industrieën koolstofvrij maken en ons concurrentievermogen versterken. 

2040-doelen

Europarlementariërs van de commissie Energie gaan in gesprek met Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson. Daarbij gaat het onder meer over de plannen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2040 met 90 procent terug te dringen. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie