Radicaal-rechtse ID-fractie stapt naar de Europese Ombudsvrouw

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

De radicaal-rechtse ID-fractie bereidt een klacht voor de Europese Ombudsvrouw voor. Dat zegt een bron binnen de partij tegen Politico. Tijdens het Eurovisie-debat in mei voor de Europese verkiezingen werd de fractie buitengesloten. Dat komt omdat volgens de organisator, de koepelorganisatie van Europese omroepen EBU, de fractie geen ‘spitzenkandidaat‘ heeft.

Omdat de ID-fractie niet geloofd in dat systeem hebben ze niet een officiële kandidaat, maar ze hadden wel een kandidaat naar voren geschoven voor debatten. Bij andere debatten, zoals het Maastricht-debat, was dat geen probleem. Wel bij het Eurovisie-debat van de EBU. Daarom stapt de fractie uit protest naar de Europese Ombudsvrouw. Waarschijnlijk krijgen ze gelijk omdat volgens Europese wetgeving staten ervoor moeten zorgen dat politieke groepen geen “administratieve obstakels” ervaren voor media-aandacht.

In Nederland is de PVV aangesloten bij de ID-fractie. FvD zat er eerst ook bij, maar is eruitgegaan vanwege pro-Russische retoriek.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie