Prijs voor Nederlandse onderneemster

1 min. leestijd

De Nederlandse Merel Boers heeft de Europese prijs voor vrouwelijke vernieuwers gewonnen. De prijs is voor getalenteerde vrouwelijke ondernemers die met hun bedrijf en uitvindingen (producten) voor een enorme vernieuwing hebben gezorgd. De prijs bedraagt 100.000 euro.

Boers heeft samen met anderen het bedrijf NICO-Lab opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vroegtijdig herkennen van een beroerte. Boers kwam tijdens haar studie tot de ontdekking dat de medische zorg heel veel weet over hoe beroertes behandeld moeten worden, maar niet hoe je op tijd de eerste signalen kunt herkennen, waardoor beroertes voorkomen kunnen worden.

StrokeViewer

Ze heeft samen met Renan Sales Barros een techniek bedacht, genaamd de StrokeViewer, waarbij in een mum van tijd bij een CT-scan de eerste tekenen van een beroerte werden herkend. Boers bouwde het eerste prototype, waarna Sales Barros het optimaliseerde. Nadat de eerste testen positief waren, besloten ze om een bedrijf op te zetten.

Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager laat Boers, samen met de andere prijswinnaars, zien dat Europa klaar is voor de toekomst. “Dit zijn drie fantastische vrouwen die de toekomst met technologie positief veranderen”, aldus Vestager.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie