Podcast | Een kijkje in de klimaatkeuken van… Esther de Lange

Brusselse Nieuwe spreekt in deze podcastreeks met de Nederlandse klimaatonderhandelaars in Brussel over wat er bij hun werk komt kijken. Journalisten Bert van Slooten en Bijou van der Borst nemen een kijkje in de klimaatkeuken en stellen vragen over de politieke spanningen tijdens de onderhandelingen en de invloed van lobbyisten.

1 min. leestijd

De Nederlandse Europarlementariër Esther de Lange (CDA) is, zegt ze zelf, ”de baas met de zweep”, die ervoor moet zorgen dat alle Europese christendemocraten dezelfde kant op kijken en stemmen. Een hele uitdaging, want krijg maar eens 180 ego’s uit verschillende landen op een lijn, dan ontstaan er weleens spanningen. Daarnaast is ze ook de hoofdonderhandelaar voor het Sociaal Klimaatfonds.

Hoe is het om te onderhandelen over een fonds waar Nederland niet per se op zit te wachten? En wat kan deze pot geld betekenen voor Nederlanders die wel groen willen doen, maar rood staan bij de bank? Je hoort het in deze tweede aflevering van de podcastreeks ‘Een kijkje in de klimaatkeuken’.

Alles weten over Europees klimaatbeleid en wat dat voor Nederland betekent? Abonneer je dan op onze klimaatnieuwsbrief!

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie