Podcast | Een bijzondere internationale top

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

Een week met een feestdag is voor veel Europarlementariërs het ideale moment om de benen te strekken en op werkreis te gaan. Zo ook voor heel wat Nederlandse Europarlementariërs zoals Vera Tax (PvdA), Michiel Hoogeveen (JA21) en Jan Huitema (VVD). Nederland kreeg deze week een landbouwdelegatie van het Europees Parlement op bezoek. Maar zijn dat wel de Europarlementariërs die nog overtuigd moeten worden van de Nederlandse landbouwenbelangen?

Verder staan we stil stil bij de Turkse verkiezingen. Daarbij willen wij natuurlijk weten wat de belangen zijn voor de Europese Unie. Als Erdoğan verliest, zou dat immers zomaar kunnen betekenen dat de gesprekken over Turks EU-lidmaatschap uit hun winterslaap worden gehaald. Maar zit Brussel daar wel op te wachten?

Tot slot hebben we het nog over de Raad van Europa. Deze week organiseerde de instelling een internationale top, voor de vierde keer sinds de oprichting na de Tweede Wereldoorlog. Ook premier Rutte trok daarvoor naar het koude Reykjavik. Welke punten wilde hij daar binnenhalen?

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie