Ontdek 4 mei de EU van binnenuit

1 min. leestijd
bron foto: iStock

Aankomende zaterdag, 4 mei, gaan de deuren van de EU-gebouwen open voor het publiek. Het is alvast een voorloper op de Europadag van 9 mei. Zo vinden in de gebouwen debatten, live optredens en spelactiviteiten plaats.

Het hoofdgebouw van de Europese Commissie, het Berlaymontgebouw, is ook toegankelijk voor het grote publiek. Daar kan je tentoonstellingen bezichtigen over de geschiedenis en de waarden van de Europese Unie. Ook de kamer waar de Eurocommissarissen, onder wie Wopke Hoekstra, elke week vergaderen is open voor het publiek. Andere festiviteiten voor jubilea zijn er ook. Zo wordt gelijktijdig het twintigste jubileum van de grootste EU-uitbreiding, het 25-jarig bestaan van de euro en het 30-jarig bestaan van de interne markt gevierd.

Ook in andere gebouwen vinden activiteiten plaats. In het Europees Parlement kan je leren hoe deze EU-instelling werkt en waarom je stem tijdens de Europese verkiezingen belangrijk is. De Europese Centrale Bank praat je bij over de euro en het Europees Comité van de Regio’s spreken over het belang van de EU in lokale politiek. Er is genoeg te doen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie