One love armband in Europees Parlement

De bij het WK in Qatar verboden aanvoerdersband wordt donderdag uitgedeeld aan alle aanwezige politici, die momenteel bij elkaar zijn in Straatsburg. De KNVB heeft 500 One Love aanvoerdersbanden geschonken aan CDA-Europarlementariër Toine Manders.

1 min. leestijd

De actie is een reactie op het besluit van de wereldvoetbalbond FIFA en Qatar om de aanvoerdersbanden, die als statement tegen alle vormen van discriminatie dienen, te verbieden. Manders: “Als het in Qatar niet mag, dan maar in Straatsburg. De wereld moet weten dat er voor iedereen plek is. Voetbal is politiek, dan mogen wij als politici onze ogen niet sluiten voor discriminatie.”

“Als je als land mee wil spelen op het wereldtoneel, dan hoort daar ook het beschermen van mensenrechten bij.”

Toine Manders, Europarlementariër (CDA)


 
Aan het begin van de middag wordt er door het Europees Parlement gestemd over verschillende resoluties waarin, als ze worden aangenomen, het parlement zich kritisch uitlaat over de mensenrechtensituatie in Qatar. Volgens Manders krijgt dan niet de aanvoerder die de speciale band draagt een gele kaart, maar juist het land dat het dragen van die banden heeft voorkomen.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie