Neem zelf een kijkje achter de schermen van de macht in Europa!

Europees verkiezingsjaar 2024 is aangebroken. Wat staat daar op het spel voor Nederland? Neem deel aan onze journalistieke masterclass-wandeling in Brussel op 19 of 21 maart. Bert van Slooten en Tijn Sadee gidsen je door de Europese wijk van Brussel. Wandel mee! Maar wees er wel snel bij.

2 min. leestijd

Ga mee op onze Masterclass wandeling door de EU-wijk in Brussel! Onze hoofdredacteur Bert van Slooten en Europacorrespondent Tijn Sadée gidsen je langs de voor Nederland belangrijke plekken in de Europese hoofdstad. Zij nemen je mee langs de plekken waar Europese wetten worden gemaakt. Ofwel: langs de morsige cafés en door de wandelgangen van de spelers in de Europese bubbel – van de ijdele topdogs tot de getergde idealisten, van de binnenwippers tot de politieke sjacheraars. En ze staan onderweg stil bij de dramatische momenten uit de hedendaagse Europese politiek, aan de hand van smakelijke én onheilspellende anekdotes. 

Geef je op voor onze journalistieke Masterclass voorjaars-wandelingen op dinsdagmiddag 19 maart of donderdagmiddag 21 maart. De start van het programma is in het Holland House, de ontmoetingsplaats voor Nederlandse professionals in Brussel. Daar kun je – optioneel – meelunchen. Daarna wandel je langs voor Nederland belangrijke highlights in de Europese wijk. De wandeling eindigt rond 16.00 uur op het Luxemburgplein, op tijd voor het Pluxen! (Geen zorgen, tijdens de masterclass hoor je wat dit lokale gebruik precies behelst.)

Deelnemers aan de journalistieke masterclass Brussel kunnen ook alvast een exemplaar van het nieuwe boek ‘Stille krachten van Brussel’ van Bert van Slooten en Tijn Sadee bestellen in de voorverkoop, met een mooie actie: voor 20 euro (ipv 22,50 euro) krijg je in het voorjaar een exemplaar thuisgestuurd, natuurlijk gesigneerd door Tijn en Bert. Een mooi vervolg op je masterclass!

Wandel mee en leer de Brusselse EU-bubbel kennen! ­

Je bijdrage aan de wandeling is 59 euro per persoon (studententarief 25 euro), voor 15 euro extra is de lunch inclusief. Ga je mee? Wees er snel bij, want vol is vol. Opgeven is gemakkelijk: vul onderstaand formulier in!

Masterclass Brussel wandeling 10 april en 19 en 21 maart 2024

Benodigde informatie voor de toegangspassen tot het Europees Parlement

Ja ik ga mee!

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie