Nederlandse korte films dingen mee naar Europese filmprijzen

1 min. leestijd

Nederland is prominent aanwezig in de lijst met nominaties voor de European Film Awards 2021. Maar liefst 2 van de 5 genomineerden komen uit ons land en maken kans in de categorie Beste Korte Film. Het gaat om de documentaire In Flow of Words en de animatiefilm Easter Eggs.

Succesverhaal

Op initiatief van de European Film Academy schuiven filmfestivals met behulp van een onafhankelijke jury een kandidaat naar voren in de categorie ‘korte films’. Uit die lijst zijn vervolgens vijf kanshebbers gekozen. 

In Flow of Words werd geselecteerd door het filmfestival in Locarno, Zwitserland. De korte documentaire, geschreven en geregisseerd door Elina Esther Bots bundelt de ervaringen van drie tolken in het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag.

Easter Eggs is een gedeeltelijk Belgisch, Frans en Nederlands project door Nicolas Keppens. De animatiefilm komt volgens Kortfilm.be dicht in de buurt van typische Vlaamse films als ‘De helaasheid der dingen’, maar dan geanimeerd.

De European Film Awards worden sinds 1988 jaarlijks uitgereikt door de European Film Academy om zo het belang van Europese filmproducties te erkennen. De filmprijzen worden verdeeld over tien categorieën waarbij de winnaars van de kortfilm-selectie dit jaar op 11 december worden bekendgemaakt. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie