Nederland staat vierkant achter belastinghervormingen

1 min. leestijd

“Net als de vorige Nederlandse regeringen staan wij hier vierkant achter”, zei staatssecretaris Fiscaliteit Marnix van Rij over de plannen van de Europese Commissie om het international belastingsysteem te hervormen.

Dinsdag sprak Van Rij met zijn nieuwe Europese collega’s over de vraag hoeveel belasting multinationals, zoals bijvoorbeeld Shell, moeten gaan betalen. Hij verving minister van Financiën Sigrid Kaag die in Den Haag moest zijn voor het debat over de regeringsverklaring.

Tijdens het gesprek zei de staatssecretaris van Fiscaliteit dat Nederland actief zal samenwerken met het Franse voorzitterschap en de Europese Commissie om de hervormingen goed te keuren.

Brievenbusfirma’s

In december presenteerde de Europese Commissie de hervormingen die een minimumbelasting niveau moeten garanderen voor multinationals. Ook wil de Commissie een einde maken aan brievenbusfirma’s: bedrijven waar bijna niemand werkt, met als enige dienst het ontwijken van belasting.

Nederland steunt de ingangsdatum van 1 januari 2023 om belastingen voor multinationals in te voeren. Van Rij steunt daarnaast ook het Franse voorstel om van dit dossier een prioriteit te maken voor de eerste helft van dit half jaar.

Meer over de belastinghervormingen

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie