Nederland kleurt rood op coronakaart

1 min. leestijd

De stijgende coronacijfers hebben zijn weerslag op de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie (ECDC). Op de nieuwe coronakaart is heel Nederland rood. Op de vorige kaart was Nederland nog oranje. Duitsland behoudt zijn kleur, maar Wallonië en Brussel zijn donkerrood geworden.

In drie weken is de situatie negatief veranderd. Waren er in Frankrijk en Noord Europa nog groene stukken te ontdekken. Het enige groen valt nog te bespeuren in regio’s in Italië en Spanje.

Het ECDC publiceert elke donderdag een Europese coronakaart met kleurencodes, gebaseerd op het aantal besmettingen en het percentage positieve tests in de voorbije veertien dagen. De kaart heeft vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood.

Een land of regio kleurt rood in twee gevallen: wanneer de besmettingsgraad per 100.000 inwoners gedurende veertien dagen schommelt tussen 75 en 200 met een positiviteitsratio (positieve tests op 100) hoger dan 4 procent of wanneer de besmettingsgraad hoger is dan 200, ongeacht de positiviteitsratio.

Bekijk de kaart van drie weken geleden hier

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie