Nederland in de Europese krant met Tiktok, dassen en deeltijd

Deze week in de Europese kranten: aandacht voor Nederlandse zaken als TikTok op telefoons van ambtenaren, de dassen onder het spoor en het werken in deeltijd.

2 min. leestijd
International newspaper selection in London. The press titles include Le Monde, Le Figaro, L’Esquire, La Repubblica, Daily Mail and Daily Telegraph.

Politico heeft aandacht voor het verbod van TikTok op telefoons van Nederlandse ambtenaren. De site schrijft dat Nederland verder gaat dan alleen de Chinese app. Ook andere applicaties die afkomstig zijn en beheerd worden door “landen met een offensief cyberprogramma tegen Nederland” worden verboden voor werknemers. Het gaat daarbij om apps uit Rusland, China, Noord-Korea en Iran.

De dassen bij Den Bosch

De dassen onder het spoor vlakbij Den Bosch ontregelen het treinverkeer en behalen daar ook de internationale pers mee. The Guardian zet uiteen hoe het zover heeft kunnen komen. De krant schrijft dat de zevenduizend dassen te weinig ruimte hebben in het dichtbevolkte land en daarom zoeken naar afgelegen plekken, zoals onder het spoor. Er zijn veertig plekken waar de beschermde diersoort potentieel tot transportproblemen leidt. Daarnaast vraagt de krant zich af of het nu wel de goede tijd van het jaar is om ze weg te halen, omdat de kraamperiode nog tot juli duurt.

Duitsers kijken naar deeltijd

De Süddeutsche Zeitung heeft een uitgebreide analyse van de “deeltijdcultuur” in Nederland. De krant vraagt zich af wat de Duitsers kunnen leren van het in deeltijd werken van Nederlanders. Ze zien in deeltijd werken als een mogelijke oplossing voor het tekort aan kinderopvangplaatsen. In Duitsland wordt een tekort van 400.000 plekken verwacht. In Nederland zijn de kosten van de kinderopvang relatief hoog, waardoor het vaak loont om minder te werken en zelf voor de kinderen te zorgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie