Nederland in de Europese krant met Taghi, Tattoo van Rembrandt en LGBTQ+ rechten

Brusselse Nieuwe leest voor u de Europese weekendkranten. Met daarin deze keer aandacht voor het Marengo-proces, LGBTQ+ rechten die achteruit gaan en het grootste houten zeilschip ter wereld.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

The Guardian heeft aandacht voor Ridouan Taghi. Hij gaat voorlopig zijn eigen verdediging voeren in het Marengo-proces, waarin hij wordt verdacht van zes moorden en vier pogingen daartoe tussen 2015 en 2017. Hij zit zonder advocaat nadat Inez Weski werd gearresteerd. Zij wordt verdacht van het doorsluizen van geheime informatie van en naar Taghi. Komende woensdag is er een zitting in het proces. Het is nog niet duidelijk of Taghi daarbij is, maar het is wel aannemelijk. De verdediging tijdens de rest van het proces wordt dan ook besproken.

Nederland loopt achter op LGBTQ+ rechten

In De Morgen aandacht voor de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap in Europa. Nederland gaat achteruit op de Rainbow Index, die zich baseert op beleid en wetgeving in een land. Nederland staat op de veertiende plek. In De Morgen wordt de “sterke traditie van het vrije woord” genoemd als reden waardoor er minder anti-discriminatie wetten worden ingevoerd in ons land. Malta scoort Europees trouwens het hoogst op de index, gevolgd door België.

Zeilschip in Rotterdam

Het Belgische De Standaard staat stil bij het grootste houten zeilschip ter wereld. De Götheborg of Sweden ligt dit weekend aangemeerd in Rotterdam. Het schip, wat een replica is van het in 1745 gezonken koopvaardijschip, is bezig met een tournee langs Europese havens. Volgende week is het schip in Hamburg te bewonderen.

Tattoo van Rembrandt

Tot slot schrijft The Guardian over de pop-up tattoo studio in het Rembrandthuis. Van 19 tot 25 Juni kunnen bezoekers een tattoo laten zetten in de stijl van Rembrandt. Voor 100 tot 250 euro kan je een zelfportret van de schilder tatoeëren door een van de artiesten van de studio Schiffmacher en Veldhoen. Wees er wel snel bij, want de aanmeldingen gaan hard.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie