Nederland in de Europese krant met staatsbezoek en paintballoffensief

Brusselse Nieuwe leest voor u de Europese kranten. Nederland haalde de krantenkoppen met het staatsbezoek van de Italiaanse president Mattarella en met een paintballoffensief.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Mattarella op bezoek

Het staatsbezoek van president Sergio Mattarella dat deze week plaatsvond is omgeven van ceremonies, schrijft de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore, ‘helemaal omdat Nederland een monarchie kent.’ De krant beschrijft de ‘lange reis’ die de Italiaanse president deze week maakte langs Amsterdam, Den Haag en Maastricht. Daar ontmoette hij ministers, premier Rutte, en het koninklijk paar Guglielmo en Máxima. Mattarella had in Nederland onder andere de gelegenheid om migratie en de nieuwe Europese begrotingsregels te bespreken. Onderwerpen waar Nederland en Italië nog wel eens op botsen, schrijven de Italiaanse kranten. ‘Nederland, leider van zuinige landen, is niet altijd aardig geweest voor ons land, zowel op het begrotingstekort als op het migrantenfront,’ zo schrijft la Repubblica. Het bezoek van Mattarella eindigde met een bezoek aan een Romeins thermenmuseum in Heerlen.

Paintballoffensief

‘Paintballschoten op wolven toegestaan!’ kopt het Duitse Bild enthousiast. Volgens de krant zijn er de afgelopen weken ‘gevaarlijke ontmoetingen’ geweest in Nederland tussen mens en wolf, en heeft één provincie nu drastische maatregelen genomen. De dieren mogen in Gelderland nu verjaagd worden met paintballballen. ‘Het wordt nu duidelijk: de wolf is niet bang voor de mensen!’ concludeert de krant. Sterker nog, van een woordvoerder van de gemeente Arnhem kreeg Bild door ‘dat de wolf zelfs op zoek is naar mensen.’ Ook Tagesschau schrijft over het probleem van de wolf, en vertelt over een fietser die op de Veluwe achterna werd gerend door een wolf. Het incident leidde tot veel consternatie in Nederland, laat de Duitse nieuwszender weten. Die wolf bleek later een gewone hond te zijn met de roepnaam Pax, maar dat is de Duitsers even ontgaan.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie