Nederland in de Europese krant met de Vuelta, Ter Apel, droogte en een overname in medialand

1 min. leestijd

De Spaanse wielerronde La Vuelta is dit weekend van start gegaan in Nederland: De Vlaamse krant De Morgen geeft een financieel overzicht van wat gemeenten en andere overheden bijdragen en dook in de begroting van in totaal ruim vijftien miljoen euro. Zitten alle kosten daar wel in? En, wat leveren al deze uitgaven de gemeenten eigenlijk op? De Frankfurter Allgemeine Zeitung beschrijft de eerste overwinning van de Nederlandse Jumbo-Visma wielerploeg van titelverdediger Primoz Roglic.

Land van regen droogt op

De asielcrisis in Nederland wordt acuter, schrijft De Standaard. Net als in België, slapen honderden asielzoekers per nacht onder de blote hemel. De Nederlandse regering heeft de gemeenten op stang gejaagd door hen te dwingen asielzoekers op te vangen, aldus de Vlaamse krant.

Verder valt het de Franse krant Le Monde op dat Nederland, bekend om de vele regen, waterschaarste heeft afgekondigd. De bescherming van de dijken, die hun bescherming tegen overstroming kunnen verliezen als ze opdrogen, heeft voorrang op alle andere vormen van watergebruik.

Ten slotte is weer een Belgische overname in het Nederlandse medialandschap te melden: Bpost neemt via zijn dochter AMP de Nederlandse kranten- en magazineverdeler ­Aldipress over van DPG Media, schrijft De Standaard. ­

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie