Nederland in de Europese krant met de Eerste Kamer, Drugssmokkel en Weski

Brusselse Nieuwe leest voor u de Europese weekendkranten. Met daarin deze keer aandacht voor de Duits-Nederlandse samenwerking in de grensregio, Quincy Promes en verbazing over de dissident bij GroenLinks.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Niet alleen in eigen land is er verbazing over de verkiezing van de Eerste Kamer. Doordat GroenLinkser Debora Fernald niet op haar eigen partij stemde, maar op Volt verliest GroenLinks een zetel in de senaat. In het Belgische De Standaard is een reconstructie te lezen met reacties van alle betrokkenen. Fernald had een dag later al spijt van haar stem en wist niet wat de consequenties zouden zijn. Als gevolg van haar stem is ze per direct uit de fractie van GroenLinks in de Provinciale Staten in Zuid-Holland gezet.

Grenspolitie

In de Süddeutsche Zeitung wordt stilgestaan bij het 15-jarige jubileum van de Duits-Nederlandse politie-eenheid. De eenheid richt zich op de bestrijding van grensoverschrijdende misdaden, waaronder mensensmokkel, plofkraken en drugshandel. In totaal heeft de eenheid, die werkzaam is in het grensgebied tussen Niedersachsen, Nederland en Nordrhein-Westfalen in haar bestaan meer dan elf duizend misdrijven en overtredingen opgelost, waarbij 250 mensen werden gearresteerd. In het artikel wordt gesproken over een “succes” en laat de eenheid “het belang van internationale samenwerking” zien.

Weski

In België is ook aandacht voor de vrijlating van Inez Weski. De advocate van Ridouan Taghi is sinds deze week weer op vrij voeten. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam stelt dat er geen grond is om haar langer in voorarrest te houden. Wel wordt Weski nog steeds verdacht van “deelname aan een criminele organisatie”. Ze zou als advocaat van Taghi informatie hebben doorgespeeld.

Promes

Tot slot is er ook internationale aandacht voor Quincy Promes. De voetballer van Spartak Moskou wordt vervolgd voor drugssmokkel. De oud-Ajacied zou 1300 kilo cocaïne hebben ingevoerd via de haven van Antwerpen. Promes werd daarnaast ook al verdacht voor mishandeling. Hij zou zijn neefje hebben neergestoken in juli 2020. Komende maandag zijn de hoorzittingen voor beide zaken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie