Nederland in de Europese krant met Britse toeristen, Wim de Bie en bezoek Metsola

Deze week in de Europese kranten: aandacht voor Nederlandse zaken als het overlijden van Wim de Bie, een Franse analyse van de BBB en een Amsterdamse campagne om Britse toeristen te weren.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Amsterdam is een campagne gestart om Britse toeristen weg te houden uit de stad. Jonge Britten die naar de stad komen om te feesten, zuipen en drugs te gebruiken, zorgen voor overlast. The Guardian zet vraagtekens bij de campagne en noemt het “stigmatiserend”. Een paar Amsterdamse ondernemers worden aan het woord gelaten die schande spreken van de actie. “Nederlanders en Amsterdammers kunnen zich ook misdragen, met zo’n actie zet je een hele groep weg.” Het spaanse El Comercia laat Loco-burgermeester Mbarki aan het woord die stelt dat Britten “nog steeds welkom zijn, maar niet als ze misdragen.” Politico heeft al een oplossing voor de Britten. “Antwerpen schijnt ook een leuke stad te zijn om te feesten.”

Bezoek Metsola naar Nederland

Politico heeft aandacht voor het bezoek van Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement aan Nederland. De site ziet het bezoek vooral in het licht van haar persoonlijke campagne. Politico ziet het bezoek als een manier om haar “profiel op te krikken”, omdat ze misschien wel Von der Leyen wil opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie.

Franse analyse van de BBB

Le Monde heeft een analyse over Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging BBB. De krant schijnt haar licht op de verkiezingsoverwinning bij de Provinciale Staten op 15 maart. “De partij doet er alles aan om een partij met invloed te worden.” De krant vraagt zich ook af of Van der Plas misschien wel de opvolger van premier Mark Rutte wordt. Zelf zei ze onlangs die ambitie niet te hebben, maar dat ze de optie open houdt.

Wim de Bie laat zijn sporen achter in de taal

Tot slot staat De Morgen stil bij het overlijden van cabaretier Wim de Bie. De Belgische krant zet de leukste uitspraken van Van Kooten en De Bie op een rij. Taalvondsten die vandaag de dag nog worden gebruikt en door het iconische duo zijn geïntroduceerd. Uitspraken als “Zo stoned als een garnaal”, “jemig de pemig” en “doemdenken” zijn uitspraken waarmee het duo de taal heeft verrijkt, ook in België stelt de krant.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie