Nederland in de Europese krant met ASML, boerendemonstratie en Peter R. de Vries

Deze week in de Europese kranten aandacht voor het rapport over de moord op Peter R de Vries, de demonstraties van de boeren en klimaatactivisten en natuurlijk ASML.

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Veel aandacht in de Europese kranten voor chipsfabrikant ASML uit Veldhoven. Zo schrijven “het Franse Le Monde en de Duitse Süddeutsche Zeitung over de exportbeperking van chips naar China. De productie van microchips voor China wordt aan banden gelegd vanwege de “internationale veiligheid”. De VS hadden aangedrongen op het besluit omdat ze vrezen dat de Chinezen de technologie zouden kunnen inzetten voor militaire doeleinden.

“Ruk naar rechts verwacht”

Ook is er buitenlandse aandacht voor de demonstraties van de boeren tegen de stikstofregels en de blokkade van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag. De Süddeutsche Zeitung zet de problemen van de boeren uiteen en linkt de demonstratie aan de Provinciale Staten verkiezingen van woensdag. De Duitse krant verwacht een “ruk naar rechts”.

Rapport over Peter R. de Vries

In Le Monde is er aandacht voor het rapport over Peter R. De Vries. “De moord op de journalist had voorkomen kunnen worden” stond in het onlangs uitgekomen rapport over de moord. De gebrekkige communicatie tussen politie en justitie en details in de beveiliging die “over het hoofd werden gezien” leidden tot de harde conclusies, tekent de Franse krant op.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie