Hoekstra in quarantaine: niet naar bijeenkomst met nieuwe Europese collega’s

2 min. leestijd

Na gister nog een vrolijke foto waarop de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra de Europese buitenlandchef Josep Borrell een boks geeft, zit Hoekstra er vandaag anders bij. In thuisquarantaine namelijk. Een van zijn dochters is positief getest, daarom zit minister Hoekstra uit voorzorg in quarantaine. Hij wacht thuis zijn PCR-testuitslag af, maar mist daardoor wel zijn eerste ontmoeting met collega-ministers van andere Europese landen in Brest.

Oekraïne

In de Franse havenstad gaat vanavond de Gymnich-bijeenkomst van start. Een informele bijeenkomst met alle buitenlandministers van de Europese lidstaten. Ze gaan het onder leiding van Borrell hebben over de prioriteiten van het buitenlandbeleid van de Europese Unie en de belangrijkste internationale crisissen van dit moment, waaronder ook de spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

Hoekstra sprak vandaag met de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, waarin hij zijn steun uitsprak aan Oekraïne. Ook gaf Hoekstra het belang aan dat de NAVO en de Europese Unie in nauw contact blijven met Oekraïne.

Ollongren wel aanwezig

Traditiegetrouw wordt de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken gevolgd met een bijeenkomst van de ministers van Defensie van de lidstaten. Daarbij is de nieuwe Nederlandse minister van Defensie, Kajsa Ollongren, aanwezig.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie