Harde lockdown Nederland. Grenzen blijven open

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Nederland gaat voor vier weken opnieuw in lockdown. Alle niet essentiële winkels, scholen en sportlocaties sluiten vanwege de snelle opmars van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid benadrukte dat de grenzen open blijven. Maar er gaan wel strengere inreisregels gelden.

Reizen binnen de Europese Unie

Het ene na het andere Europese land komt met extra reisregels bovenop de coronapas. Zo stelt vanaf maandag Oostenrijk een PCR-test verplicht voor iedereen die nog geen booster in de arm heeft. Eerder deden Italië, Portugal en Griekenland dat ook al. 

Op dit moment gaat Nederland nog niet zo ver, maar De Jonge sluit niet uit dat die stap nog gaat komen. Hij wil komende week spoedoverleg met zijn Europese collega’s om zoveel mogelijk samen op te trekken.

Reizen van buiten de EU of Schengen

Wel wordt Nederland nu al strenger voor mensen die van buiten de Europese Unie of de Schengenzone naar Nederland reizen. Vanaf aanstaande woensdag moeten alle die reizigers die een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Ook mensen die volledig gevaccineerd zijn. Op dit moment geldt die eis alleen voor landen die gelden als een hoogrisicogebied.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie