Green Deal Festival in Brussel

De overstap naar een duurzame toekomst vergt ook schoonheid, stelt Eurocommissaris Elisa Ferreira. Het New European Bauhaus Festival moet die gedachte kracht bij zetten.

2 min. leestijd

Een breder draagvlak creëren voor cultuur, ruimte scheppen voor innovatie of de overgang naar een duurzame toekomst versnellen: het komt allemaal samen op het New European Bauhaus Festival – een evenement dat wil laten zien wat de Europese Green Deal voor de wereld kan betekenen. Maar hoe komen kunst, cultuur en innovatie samen in een programma dat de Europese Commissie vooralsnog heeft opgericht om klimaatverandering tegen te gaan?

Toekomst uitstippelen

Van 9 tot 12 juni zijn er tal van activiteiten op verschillende locaties in Brussel op deze eerste editie van het New European Bauhaus Festival. Met exposities, optredens en bovenal debatten wil dit festival Europese burgers uit alle takken van de samenleving aansporen om na te denken over duurzaamheid, schoonheid en solidariteit. Hoe streven we naar verbetering in het Europa van morgen? In harmonie met de natuur en onze planeet?

Men bekijkt de manier waarop steden en landschappen worden vormgegeven in Europa. Het College van Rijksadviseurs, dat de Rijksoverheid adviseert over de ruimtelijke kwaliteit van steden en natuurgebieden, reist bijvoorbeeld ook af naar Brussel:

Projecten

Overigens wordt er niet alleen gebrainstormd: er worden ook projecten geselecteerd die de doelstellingen van het festival kracht bij zetten. Deze kunnen vervolgens op steun rekenen van Creative Europe, het zevenjarige ondersteuningsprogramma (2021-2027) van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector.

 Creative Europe Desk NL, het Nederlandse informatiepunt voor het subsidieprogramma Creative Europe, is daarom – evenals collega’s uit België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en Denemarken – aanwezig om meer uitleg te geven bij deze subsidieregelingen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie