Provincie Gelderland overhandigt petitie om beschermde status wolf te verlagen

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In Den Haag is de wolf weer onderwerp van discussie. De provincie Gelderland overhandigt een petitie aan de Tweede Kamer die oproept de beschermde status van de wolf te verlagen. 

“Steeds meer weidedieren zoals schapen, koeien en pony’s worden door wolven doodgebeten. Inwoners zijn daarover bezorgd en voelen zich onveilig. De samenleving raakt steeds meer gepolariseerd over de wolf.” Dat staat in de petitie, die ook de steun krijgt van de provincie Drenthe en meerdere gemeenten.

In de provincie Gelderland is de wolf een groot onderwerp van debat. Meerdere keren is de provincie naar de rechter gestapt om de wolf af te mogen schrikken met paintballgeweren. Dit jaar is daar eindelijk toestemming voor gegeven omdat een wolvengedragsdeskundige heeft bevestigd dat er een wolvin is die mogelijk gevaarlijk is. De provincie heeft ook bepaald dat wolven die twee keer over een wolfwerende omheining gaan, wel afgeschoten mogen worden.

De Gelderse gedeputeerde Harold Zoet, die ook de petitie overhandigt, was eerder in Brussel om aandacht te vragen voor de problemen die de wolf veroorzaakt. De Europese Commissie heeft een voorstel om de beschermde status van de wolf te verlagen, maar daar moet nog over gestemd worden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie