Europees plan tegen bestrijdingsmiddelen van tafel

1 min. leestijd
(Bron foto: EC – Audiovisual Service)

De Europese Commissie trekt een voorstel om bestrijdingsmiddelen in de landbouw terug te dringen definitief terug. Dat zegt voorzitter Ursula von der Leyen dinsdag in het Europees Parlement. Ze komt met een nieuw plan.

De Commissie wilde het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terugdringen. Dat zou beter zijn voor de gezondheid van mensen, maar ook voor de biodiversiteit. Het plan liep in het Europees Parlement al stuk. De christendemocraten verzwakten het voorstel in die mate dat groene en linkse Europarlementariërs hun steun terugtrokken. EU-lidstaten probeerden nog een compromis te vinden, maar nu het voorstel van tafel is, is dat niet meer nodig.

Het besluit komt goed uit voor de Europese boeren. Het betekent dat ze niet hoeven te zoeken naar alternatieve bestrijdingsmiddelen of andere manieren om hun gewassen te beschermen. Von der Leyen wil na de verkiezingen van juni opnieuw voorzitter worden van de Europese Commissie. De laatste maanden heeft ze daarom meer oren naar de klachten van boeren.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie