Europees onderzoek naar coronapas

1 min. leestijd
Smartphone displaying a valid digital vaccination certificate for COVID-19 in male’s hand, downtown and city bus in background. Vaccination, immunity passport, health and surveillance concepts

De studiedienst van het Europees Parlement gaat onderzoeken of de coronapas wel voor het juiste doel wordt gebruikt. De SGP heeft om dat onderzoek gevraagd, omdat ze denkt dat de voorwaarden voor de pas in het afgelopen jaar zijn veranderd.

Elk lid van het parlement heeft het recht om een onderzoek te vragen aan de studiedienst. Die dienst is opgezet naar Amerikaans voorbeeld en zoekt feiten uit voor de politici.

Booster

“Het lijkt alsof landen de QR-code voor veel meer dingen gebruiken”, zegt Bert Jan Ruissen van de SGP. Ze voegen voorwaarden toe. Dat is heel wat anders dan het argument waarmee de pas werd ingevoerd: vrij reizen tussen EU-landen. De pas moest toegang geven voor gevaccineerde, geteste en genezen personen, maar die doelgroepen lijken te worden beperkt”, aldus Ruissen.

Minister Ernst Kuipers schreef gisteravond aan de Tweede Kamer dat vanaf vandaag een half miljoen mensen in Nederland hun coronapas verliezen, vanwege de aangescherpte regels. Het gaat om mensen die niet op tijd hun boosterprik hebben gehaald.

Het rapport van de onderzoeksdienst van het Europees Parlement is waarschijnlijk over een maand klaar.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie