Esther de Lange officieel kandidaat voorzitterschap Europees Parlement

2 min. leestijd
Esther de Lange wil graag de tweede worden

Esther de Lange (CDA) heeft zich zondagavond officieel kandidaat gesteld om voorzitter van het Europees Parlement te worden. Dat heeft ze laten weten aan haar fractievoorzitter Manfred Weber van de Europese Christendemocraten.

“We hebben een voorzitter nodig die niet alleen trots is op het parlement, maar waar het parlement ook trots op kan zijn”, schrijft De Lange in een brief waarin ze officieel laat weten voorzitter te willen worden. “Iemand die het parlement in het midden van de discussie plaatst en helpt om oplossingen te vinden voor de huidige problemen.”

Ze noemt specifiek covid als een van de zaken waar de nieuwe voorzitter veel aandacht voor zal hebben. “Meer praktische oplossingen zijn nodig om toch te kunnen vergaderen.”

De komende twee en een half jaar, de periode tot aan de volgende verkiezingen, zijn volgens De Lange cruciaal. Het parlement zal een grote hoeveelheid nieuwe wetten moeten behandelen, vooral over de Green Deal. En ze vindt dat daar een sterk parlement voor nodig is.

De fractie van de christendemocraten beslist komende woensdag wie namens de EVP kandidaat zal zijn. Daarna wordt in januari door het hele parlement gestemd over de nieuwe voorzitter. Er is wel een afspraak tussen de sociaaldemocraten, liberalen en christendemocraten dat de post naar een christendemocraat gaat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie