Einde loonkloof tussen vrouwen en mannen

De EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben een akkoord: er komen nieuwe Europese regels die de loonkloof tussen vrouwen en mannen hard gaat aanpakken. Werknemers krijgen meer transparantie over salarissen. En bedrijven die discrimineren en ongelijk verlonen, kunnen boetes krijgen.

2 min. leestijd
Compare Wage Gap, Money Pay And Equal Salary

13 procent: zoveel minder verdienen vrouwen dan mannen – in de EU én in Nederland. Al vanaf 1957 bestaan er Europese regels die stellen dat vrouwen voor hetzelfde werk evenveel moeten verdienen. Toch blijkt deze vorm van discriminatie in de praktijk dus hardnekkig. Tijd om de regels nieuw leven in te blazen, dachten ze in Brussel.

Samira Rafaela (D66), die namens het Europees Parlement hoofdonderhandelaar was, vat het plan samen: ‘’Werknemers krijgen toegang tot de juiste informatie om te beoordelen of zij een eerlijk salaris ontvangen. Als er geconstateerd wordt dat dit niet zo is, hebben zij een sterke juridische positie om voor hun rechten op te komen.”

Informatie

Allereerst krijgen werknemers dus heel wat meer informatie over de verloning van bedrijven. Concreet moeten bedrijven met meer dan 100 werknemers verplicht informatie publiceren over hun loonkloof. En die informatie moet toegankelijk zijn voor iedereen. Bedrijven met meer dan 250 werknemers zullen dit jaarlijks moeten doen, bedrijven tussen de 150 en 249 werknemers om de drie jaar. “Hierdoor kun je ook tijdens de finale stappen van het sollicitatieproces beter onderhandelen over je loon”, vertelt Rafaela.

In het verlengde hiervan mogen bedrijven hun werknemers ook niet meer verbieden om over hun salaris met elkaar te praten. “Hopelijk doorbreken we nu eindelijk het taboe van praten over je salaris”, vertelt PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius.

Boetes

Wanneer blijkt dat er een loonkloof van meer dan vijf procent is, zullen bedrijven hier iets aan moeten doen. Als de misstanden niet aangepakt worden, mogen lidstaten hiervoor boetes opleggen. “Werknemers kunnen ook met terugwerkende kracht compensatie krijgen voor hun loon”, aldus Rafaela. 

Opvallend is dat de bewijslast bij de bedrijven zal liggen. Het bedrijf moet aantonen dat van loondiscriminatie geen sprake is. Vroeger moest de werknemer de discriminatie bewijzen. Vera Tax (PvdA) vindt dit een goed idee: “Het is voor werknemers een oneerlijke en onbegonnen strijd om zélf loondiscriminatie te bewijzen. Alleen met wetgeving kunnen we het veelkoppige monster dat de loonkloof is, een kopje kleiner maken.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie