Eerste Kamerverkiezingsdebat Brusselse Nieuwe

Het is zover. Ter afsluiting van de podcast Provincies: Bestemming Brussel vindt vandaag het verkiezingsdebat plaats.

1 min. leestijd

Bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel vindt vandaag het Eerste Kamerverkiezingsdebat plaats. Onder het toeziend oog van de hoofdredacteur van Brusselse Nieuwe Bert van Slooten en politiek commentator Kees Boonman nemen zeven kandidaten voor de Eerste Kamer het tegen elkaar op.

Debat

In vijf rondes hebben kandidaten van de Pvda, BBB, het CDA, PvdD, Volt, D66 en de SGP het over de oorlog in Oekraïne, de stikstofregels, de energietransitie en de groeiende macht van Brussel.

Iedere ronde wordt ingeleid door een kandidaat-Statenlid en ook het publiek krijgt de kans een vraag te stellen. Mail je vragen tijdens het debat naar yves@brusselsenieuwe.nl.

Het debat is de afsluiter van de podcast Provincies: Bestemming Brussel waarin Brusselse Nieuwe in samenwerking met het Huis van de Nederlandse Provincies alle windstreken van Nederland bezocht om het te hebben over regionale problemen met een Europees karakter. Denk daarbij aan de stikstofcrisis in Overijssel, de Chinese banden in Noord-Brabant, grensoverschrijdend reizen in Groningen en de vervuilende haven van Rotterdam.

Waar te zien?

Het debat is live te volgen via YouTube en wordt later uitgezonden op NPO Politiek. Ook is hij terug te vinden op de website van Brusselse Nieuwe.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie