De lange mars van Esther de Lange

2 min. leestijd

Esther de Lange (CDA) is opnieuw verkozen tot vice-voorzitter van de EPP fractie, de partij in het Europese Parlement waar de nationale christendemocratische partijen in samenwerken. De Lange staat in Brussel bekend als iemand met invloedrijke functies en een breed netwerk.

Het is al de derde keer dat de Lange verkozen wordt al vice-voorzitter van de EPP, voor het eerste in 2014. Ook zit ze in de belangrijkste commissies van het parlement. Zoals de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), de commissie voor Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET).

Op haar mars naar de top is het vice-voorzitterschap niet de enige functie die ze wil vervullen. Een paar weken geleden bleek dat ze ook in de race is voor het voorzitterschap van het Europees Parlement.
Haar herverkiezing als vice-fractievoorzitter is opnieuw een licht dat op groen springt. In januari zal het parlement stemmen over een nieuwe voorzitter. Tot die tijd kan ze zich nog verder profileren als de geschikte leider.

Congres in Rotterdam

Dat profileren zal ze zeker ook doen tijdens het EVP congres op 17 en 18 november. Een thuiswedstrijd, want het lukte het CDA om de bijeenkomst naar Rotterdam te krijgen.

Het is een congres voor alle partijen die in de EPP vertegenwoordigd zijn. Elk lid komt met een delegatie op het hoogste niveau, zoals de premier van Griekenland Kyriakos Mitsotakis en de Romeense premier Florin Cîțu. Ook de Poolse oppositieleider Donald Tusk komt naar Rotterdam, evenals veel partijvoorzitters.

“Een mooie en grote verantwoordelijkheid voor het CDA – en voor Rotterdam – om al deze hoogwaardigheidsbekleders op gastvrije en passende wijze te ontvangen,” schrijft het CDA op haar website. En dus ook een uitgelezen kans voor Esther de Lange om haar buitenlandse partijgenoten ervan te overtuigen dat zij de beste EP-voorzitter is.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie