Brussel gooit reddingsboei van 1 miljard euro uit om oceaan te beschermen

1 min. leestijd
Urk Flevoland Netherlands, harbor with lighthouse on a bright summer in the Netherlands at the historical village of Urk alongside the lake Ijsselmeer, Dutch village

“Onze oceaan, onze mensen, onze welvaart.” Zo klinkt de leus van de Our Ocean-conferentie (OOC) in Palau. Zij ijveren voor een duurzaam beheer van onze oceanen, die bedreigd worden door klimaatverandering en vervuiling. De Europese Unie heeft 1 miljard euro ter beschikking gesteld, het grootste bedrag in een lijst met wel 44 beloftes.

Onder de waterlijn

De Europese Unie wil de zeeën beschermen tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van de klimaatverandering. De Europese Unie wil ook duurzame, kleinschalige visserij stimuleren. Mooie voornemers die de Europese burger ook kan raadplegen en beoordelen via een soort kaart.

Op 19 juni vindt in Rotterdam ook de volgende grote klimaatmars plaats. Volgens de organisatie en de Klimaatcrisis Coalitie vormt Rotterdam door zijn haven het ideale decor. Met deze mars vragen de betogers aandacht voor negatieve gevolgen van de klimaatcrisis, in het bijzonder voor het stijgende zeeniveau als gevolg van de hoge temperaturen op de Noord- en de Zuidpool.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie