Boekpresentatie ‘Stille krachten van Brussel’

Vanavond wordt het boek ‘Stille krachten van Brussel’ gepresenteerd. Auteurs Bert van Slooten en Tijn Sadée overhandigen het eerste exemplaar aan de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiger bij de EU, Pieter Jan Kleiweg de Zwaan. Daarna volgt er onder leiding van EU-correspondent voor NRC, Clara van de Wiel een paneldiscussie met sprekers als Raoul Boucke, Jeannette Mak, Johanna Neyt en Tijn Sadée.

1 min. leestijd

In het boek ‘Stille krachten van Brussel’ gaan schrijvers Bert van Slooten en Tijn Sadée op zoek naar de antwoorden op prangende vragen: wie zijn die Nederlandse ambtenaren, lobbyisten, waterdragers en topdiplomaten die het beleid in Europa bepalen? Hoe ziet hun werkdag eruit, op welke knoppen drukken ze, en wat is hun invloed? Wat drijft de stille krachten achter de macht? De auteurs ontmoeten 25 bekende en minder bekende Nederlanders in de aanloop naar de Europese verkiezingen in juni 2024. Ze werken achter de schermen in de Brusselse EU-bubbel en aan de rand van Europa om mee te denken over de toekomst van Europa. Van Angelina Eichhorst, de rechterhand van buitenlandbaas Borrell, tot Gert Jan Koopman, de top-fixer in Brussel. Van Laura van Kampen, een onbekende topambtenaar bij de afdeling Trade, tot Michiel van Hulten, de directeur van Transparency International.

De inloop is vanaf 16.30 uur. Om 17.00 uur start de presentatie en om 18.00 uur wordt er afgesloten met een borrel. De boekpresentatie vindt plaats op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Brussel. Het adres is, 4-10, Avenue de Cortenbergh te Brussel. Aanmelden voor de boekpresentatie kan nog via deze link.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie