Finale programma boekpresentatie ‘Post uit Brussel’ bekend

Vrijdagmiddag 17 mei presenteert Mendeltje van Keulen haar nieuwe boek. In ‘Post uit Brussel’ zijn de columns die Mendeltje schrijft voor Brusselse Nieuwe gebundeld als een pleidooi voor meer Nederlandse grip op Europese besluitvorming.

2 min. leestijd

Vrijdagmiddag presenteert Mendeltje van Keulen Speakers’ corner van de Haagse Hogeschool op 17 mei om 15.30 uur haar nieuwe boek ‘Post uit Brussel’. Een bundeling van haar columns over de Nederlandse invloed op Europees beleid.

Over die invloed praten we door tijdens een paneldiscussie over de Nederlandse invloed op Europees beleid met de fractievoorzitter van Volt Laurens Dassen, Europa wethouder van de gemeente Den Haag Robert van Asten en oud-Kamerlid voor de VVD Martin Wörsdörfer. Ook EU-adviseur van de Tweede Kamer Sandra Leenders en Mendeltje van Keulen zelf zitten in het panel. De discussie vindt plaats onder leiding van onze eigen Bert van Slooten. Ter afsluiting is er een borrel om na te praten.

Drukte rondom de formatie zorgde ervoor dat Kamerlid Eddy van Hijum (NSC) helaas verstek moest laten gaan bij de presentatie van Post uit Brussel. De Europese dimensie aan het gesloten coalitieakkoord werd eerder vandaag al besproken door Mendeltje van Keulen bij het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Luister hier

Loodgieterstas

Nieuwe ministers die zullen aantreden in het aanstaande kabinet zullen in de loodgieterstas die ze mee naar huis krijgen ontdekken hoe vrijwel alle Haagse dossiers een Europese dimensie hebben. Ook voor Kamerleden en ambtenaren levert Europa veel werk op, waar weinig aandacht voor is in de media. Maar is dat terecht? De columnbundel Post uit Brussel geeft een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse raderen die gaan draaien als er Europese plannen op de mat van de Eerste en Tweede Kamer vallen en laat zien hoe Nederlanders deze Brusselse wetgeving kunnen beïnvloeden.

Praktijkprofessor Europese zaken bij De Haagse Hogeschool Mendeltje van Keulen (afbeelding) was griffier Europese Zaken bij de Tweede Kamer. Zij leegt voor Brusselse Nieuwe regelmatig de Haagse brievenbus en legt post uit Brussel bovenop de stapel. De columns die ze daarover schrijft zijn een pleidooi voor meer Nederlandse grip op Europese besluitvorming.

Wil je aanwezig zijn bij de boekpresentatie? Dat kan! Meld je aan via deze link.
Adres: Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie