BBB kiest voor ervaring in Europa: Sander Smit wordt lijsttrekker

De Europese verkiezingen komen er aan en dus is het tijd om lijsttrekkers te kiezen. Het bestuur van BBB schuift Europa ervaringsdeskundige Sander Smit naar voren.

2 min. leestijd
(Bron foto: BBB)

Het bestuur van de BoerBurgerBeweging (BBB) schuift Sander Smit naar voren als lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar. De 38-jarige Twentenaar werkte tot eind 2022, 8 jaar lang in het Europees Parlement. Deels als beleidsmedewerker maar ook als persoonlijk assistent van CDA-Europarlementariër Annie Schreier-Pierik. Hij hield zich vooral bezig met landbouwbeleid, visserij, en klimaat. Daarvoor was hij CDA-raadslid in de gemeente Hof van Twente.

Europese verkiezingen

De BBB gaat meedoen aan de Europese verkiezingen van juni 2024. Er zijn 31 Nederlandse zetels te verdelen van de in totaal 720. Op dit moment heeft Nederland 29 zetels. We krijgen er na de verkiezingen dus 2 bij. De BBB wist een enorme overwinning te behalen bij de Nederlandse Provinciale Statenverkiezingen. De partij werd toen de grootste in alle Nederlandse provincies. In de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen deed de partij het minder goed, toen wisten ze 7 zetels binnen te slepen.

Nieuwe politiek

Smit wil de Europese politiek vernieuwen. “De gevoelde kloof tussen Brussel, boer en burger is enorm. De grondslagen van Europese samenwerking zijn bij velen volledig uit het oog geraakt, terwijl voedselzekerheid, vrede en vrijheid belangrijker en actueler zijn dan ooit”, zegt Smit. “De EU moet weer gaan werken voor burgers, boeren, tuinders, vissers, voor gemeenschappen, families en ondernemers.”

Echt officieel is het nog niet. Op de ledenvergadering in het voorjaar mogen BBB-leden instemmen met de voordracht van het bestuur om Smit lijsttrekker te maken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie