BBB borrelt in Brussel

2 min. leestijd

Het was al dagen the talk of the town in Brussel. De eerste netwerkborrel van de BoerBurgerBeweging (BBB). Een moment voor de Nederlanders in Brussel om de BBB te leren kennen en voor de BBB het moment om haar plannen te presenteren. De partij bereidt zich na de overwinning tijdens de Provinciale Statenverkiezingen nu ook voor op de Europese verkiezingen.

In het Holland House in Brussel, op een steenworp afstand van het Europees Parlement, kwam iedereen bij elkaar. Een ‘BBB-borrel’ noemde Caroline van der Plas het in een introductiefilmpje dat afgespeeld werd, gefilmd in een grijze kamer ergens in het Tweede Kamergebouw. Hoewel er in Brussel veel nieuwsgierigheid is naar de aanpak van BBB, was het minder druk dan verwacht.

Op bezoek waren lobbyisten uit de landbouw- en zuivelindustrie, maar ook medewerkers van fracties in het Europees Parlement en journalisten.

Voorbereidingen

Duidelijk is dat de BBB de verkiezingen serieus aanpakt. Er is een kernteam opgezet dat al voorbereidend werk heeft gedaan. Op bepaalde beleidsgebieden zijn de eerste opzetjes voor een partijprogramma gemaakt. Echt inhoudelijk wil de partij daar helaas nog niks over kwijt.

Ook is er een interne sollicitatieprocedure gestart voor kandidaten voor de Europese verkiezingen. Daarin is alvast gezorgd dat de partij geen toevluchtsoord is voor gevestigde politici die bij hun eigen partij niet meer op de lijst kunnen komen. Kandidaten moeten al langere tijd lid zijn van de partij om kans te kunnen maken.

Europese familie

Bij welke Europese fractie BBB zich wil aansluiten, is nog niet duidelijk. De mogelijkheden op dit moment zijn de Europese christendemocratische fractie EVP, de conservatieve fractie ECR en ook de liberale Renew-fractie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie