Alle Nederlanders kunnen meepraten over Europees beleid

1 min. leestijd
UTRECHT – In Utrecht is de UITweek voor de nieuwe studenten van start gegaan. In het Griftpark was de informatiemarkt waar gezelligheidverenigingen, politieke jongerenverenigingen, bedrijven die bijbanen voor studenten aanbieden en maatschappelijke organisaties zich presenteerden. De studenten hoefden niet met honger te vertrekken, van kleine pizza’s, alcoholvrije cocktails, ijsjes tot appels en komkommers werden uitgedeeld. Foto: Iemand liep rond met een megafoon om aan de anderhalve meter afstand te herinneren. Alleen met een bandje om de pols en een afgesproken tijdslot konden de jongeren naar binnen, van een regelmatige regenbui leken de jongeren geen last te hebben. COPYRIGHT ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

Goed nieuws voor iedereen die een uitgesproken mening heeft over Europees beleid. Of je nu vindt dat de EU zich minder met ons moet bemoeien of juist meer, dit  is je kans. Met het initiatief van de Burgerdialoog Kijk op Europa kan iedereen ideeën spuien over de toekomst van de Europese Unie. Kritisch, vernieuwend, alles is welkom. 
Snel van je laten horen kan hier: Swipen naar de toekomst hebben ze het genoemd. Meedoen kan anoniem en duurt maar een paar minuten en kan tot 14 november. Uiteindelijk worden de ideeën van inwoners uit de hele EU gebruikt om toekomstplannen voor Europa vorm te geven.
 
De stem van Nederland

Steeds meer grote kwesties als klimaat en migratie worden in Europees verband aangepakt. En ook in het dagelijks leven spelen keuzes die in EU-verband gemaakt worden een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden om te werken en te reizen in het buitenland. 

De eindresultaten en aanbevelingen worden in het voorjaar van 2022 gestuurd naar het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie. Zij verwerken ze dan de aanbevelingen in de toekomstplannen voor Europa.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie