Achter de EU-schermen: Nederlander naar belangrijke data-positie

1 min. leestijd
Computer white screen with EU flag behind

De Europese Commissie heeft de Nederlander Yvo Volman aangewezen als datadirecteur van het directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie. Die afdeling houdt zich bezig met het klaarstomen van de EU voor ‘het digitale tijdperk’. 

Volman was al waarnemend directeur op de data-afdeling van het directoraat generaal. Hij zet zich in voor een Europese datastrategie, en pleit voor delen van gegevens binnen allerlei sectoren in de Europese Unie. Zo sprak hij deze week over een gezamenlijk Europees Erfgoednetwerk, waar informatie kan worden gedeeld. Grote projecten waar de datastrateeg aan werkt zijn de Data Governance Act, de Data Act en de Open Data policy. 

Volman heeft sinds 1998 op verschillende burelen van de Europese Commissie gewerkt en daar ervaring opgedaan met wetgeving en beleid omtrent data. Daarvoor werkte hij in Nederland, bij het ministerie van Economische Zaken.

De voorgestelde datawet waar Volman aan heeft gewerkt werd vorige week met enthousiasme ontvangen in Nederland: Nederland enthousiast over Europese Datawet.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie