Week van de euro: Europa gunt ons niets

1 min. leestijd

In de nieuwsbrief Week van de euro praten we je elke dinsdag bij met exclusieve artikelen van redacteur Hanna Hosman, van inflatiespook tot coronaherstelfonds, van begrotingsdebat tot nieuwe Europese schulden.

Vandaag in de Week van de euro: Nederland ziet af van de race om de mogelijke thuisbasis van een nieuwe Europese anti-witwasautoriteit te worden. De reden? Een aantal andere lidstaten zou het Nederland niet gunnen, concludeert minister Sigrid Kaag van Financiën. 

Het is niet de eerste keer dat Nederland of een Nederlander de handdoek in de ring gooit bij de strijd om Europese agentschappen of topposities binnen de EU. Eerder dit jaar trok oud-staatssecretaris van Financiën Menno Snel zich terug als kandidaat voor het directeurschap van het Europees Stabiliteitsmechanisme. Toen duidelijk werd dat hij tijdens een eerste stemming minder goed scoorde dan zijn Portugese, Luxemburgse en Italiaanse tegenstanders, besloot Snel zich formeel terug te trekken.

Geïnteresseerd in Nederlandse en Europese ontwikkelingen op het gebied van Economie en Financiën? Neem dan een abonnement op de speciale nieuwsbrief Week van de euro en mis voortaan niks meer. Klik hier om je te abonneren

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie