Von der Leyen op 8 september naar Rotterdam

Von der Leyen is volgende week in Rotterdam om het oordeel van de Europese Commissie over het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan kenbaar te maken.

1 min. leestijd

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen bezoekt op 8 september de Rotterdamse haven. Bij Havenbedrijf Rotterdam wordt ze ontvangen door minister-president Rutte en minister van Financiën Kaag. Het bezoek staat in teken van het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan, waarin de miljarden uit het Europese coronaherstelfonds verdeeld worden. Nederland diende daar op 8 juli als laatste Europese land een plan voor in. Het oordeel van de Europese Commissie volgt volgende week.

Dat Von der Leyen naar Rotterdam komt voor de beoordeling van het Nederlandse herstelplan is niet uniek: de voorzitter van de Europese Commissie overhandigt het eindoordeel altijd persoonlijk. Ook in het geval van Nederland dus.

In totaal is er 4.7 miljard euro uit het coronaherstelfonds voor Nederland gereserveerd. Dat komt beschikbaar als het Herstel- en Veerkrachtplan wordt goedgekeurd. In het plan heeft Nederland 21 hervormingen en 28 investeringen opgenomen. Het Nederlandse herstelplan richt zich op thema’s die voor Nederland van belang zijn, waaronder klimaatverandering, volkshuisvesting en de arbeidsmarkt.

Het bezoek van Von der Leyen wordt gecombineerd met presentaties over duurzame mobiliteit, de energietransitie in de binnenvaart en geplande investeringen met het geld uit het coronaherstelfonds. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie