Volt België niet in Belgische stemwijzer: ‘Dan publiceren we onze antwoorden zelf wel’

1 min. leestijd
(Bron foto: EP)

Omdat Volt België niet meegenomen wordt in de stemwijzer van de Belgische omroep VRT besloot de partij zelf maar hun antwoorden op de stellingen online te zetten. De VRT wil alleen partijen meenemen in de stemwijzer die al een plek hebben in de Belgische politiek. Volt België, met aan het hoofd de Nederlandse Europarlementariër Sophie in ‘t Veld, hoort daar dus niet bij.

In een Excelbestand op X zet Volt de stellingen uiteen. Over de verkoop van auto’s die op fossiele brandstof rijden bijvoorbeeld. Na 2035 mogen die van Volt niet meer verkocht worden. Elektrische voertuigen komen daarvoor in de plaats. Ook ziet Volt België geen heil in het versoepelen van uitstootregels. “We willen minder stikstof en meer natuur en biodiversiteit”, stelt de partij.

Volt België wist genoeg handtekeningen te verzamelen om in België mee te doen aan de Europese verkiezingen van juni dit jaar. Het werd spannend. De partij ging dagelijks de straat op om 5.000 handtekeningen te verzamelen, maar wist er maar 3.000 te bemachtigen. Desondanks steunde genoeg zittende Belgische politici de partij. Daar zijn maar 5 handtekeningen voor nodig.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie