Staghouwer laat achterste tong niet zien over Nederlands landbouwbeleid

Minister Staghouwer wil meer vertrouwen uit Brussel voor Nederlandse invulling van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

1 min. leestijd

In een brief aan Eurocommissaris voor Landbouw Janusz Wojciechwoski schrijft onze landbouwminister Staghouwer dat Nederland niet elk detail over de uitvoering van het nationaal strategisch plan wil delen met de Europese Commissie. Hij zegt dus: vertrouw erop dat het goed komt, zo meldt Boerderij.nl

Vertrouwen

Het nationaal strategisch plan laat zien op welke manier een lidstaat het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) ten uitvoer brengt in eigen land. Ieder land moet maatregelen opstellen met het oog op het dierenwelzijn en de klimaatverandering.

Staghouwer laat echter weten dat Nederland die plannen niet volledig op tafel wil leggen in Brussel. Nederland wil daarentegen dat de Europese Commissie meer vertrouwen toont in de Nederlandse aanpak. De minister is wel bereid toelichting geven bij het nationaal strategisch plan: “Ik wil aanvullende informatie vertrekken zodat uw diensten een betrouwbaar beeld kunnen vormen om zo het nationaal strategisch plan goed te kunnen keuren. Maar het nationale beleid tot in detail beschrijven, dat gaat te ver.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie