Speelschema Vleugels uit

2 min. leestijd

Het wordt een spannende tijd voor de auto-industrie en Jan Huitema van de VVD. De milieucommissie stemt namelijk vandaag over zijn rapport om de uitstootnormen voor auto’s en bestelbussen versneld terug te dringen. Huitema wil niet minder auto’s op de weg, maar vooral schonere.

Momenteel is 27 procent van de Europese CO2-uitstoot afkomstig van het wegtransport. Ruim zeventig procent komt van de auto’s en bestelbusjes. De Europese Commissie wil in 2035 in ieder geval geen CO2 via het wegvervoer in de lucht zien verdwijnen.

Azmani op reis

Ondertussen neemt zijn fractievoorzitter Malik Azmani het vliegtuig naar Turkije. Hij gaat de komende dagen in dat land de relaties tussen de EU en Turkije onderzoeken. Turkije is formeel nog steeds kandidaat-lid voor de Europese Unie. Elk jaar wordt een rapport geschreven over waar het land staat en hoe het gaat.

Aalscholver

De aalscholver is een beschermde vogel, maar wel één met een enorme honger. Het aantal aalscholvers neemt langzaam maar zeker toe, maar steeds meer vissers hebben er last van. Ingrijpen mag niet volgens de afspraken die zijn gemaakt in de EU. Over de problemen wordt vandaag een hoorzitting georganiseerd in de visserijcommissie van het Europees Parlement. Hier alvast het programma.

In Den Haag wordt vandaag gesproken over de Europese Chipsact en later vandaag gaat het ook nog over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie