Speelschema: Vis en reislust troef

Elke werkdag lees je in het Speelschema waar Nederlanders in Europa proberen hun zin te krijgen en welke Europese regels er op ons afkomen.

2 min. leestijd

Woordvoerders Europa en landbouw en visserij in de Tweede Kamer bereiden vandaag minister Adema voor op de Landbouwraad van volgende week. De visquota voor 2024, gewasbescherming en het voorkomen van door dieren overdraagbare ziektes, staan op de agenda voor de vergadering van de ministers van Landbouw in Luxemburg.

Een delegatie Eerste Kamerleden en Pieter Omtzigt reizen af naar Straatsburg, voor de vergadering met andere parlementariërs uit een van de 47 landen van de Raad van Europa, die wordt voorgezeten door Tiny Kox. Daar zijn ze onder andere bezig met een schaderegister voor Oekraïne.

Buitendienst

Ook de Europarlementariërs zijn deze week op reis: Zo is voor het eerst sinds 2015 een officiële delegatie van het Europees Parlement te vinden in Israël en de Palestijnse Gebieden. Ook de eilanden Lampedusa en Sicilië krijgen een bezoek uit Brussel; leden van het Europees Parlement komen kijken hoe het gaat met de reddingsmissies en de ontvangst van migranten. Ze praten met de Italiaanse autoriteiten, grensbewakers van Frontex, NGO’s en de baas van een opvang locatie. In Edinburgh praten Europarlementariërs over hoe deelnemers aan het Erasmusprogramma reizen tussen Schotland en de Europese Unie na de Brexit. Belasting heffen over de grens en de relatie tussen de Britten en de Europese Unie na de Brexit staat dan weer in Londen op het programma.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie