Speelschema: Timmermans belt met werkgevers, Lagarde in Europees Parlement en frauderapport

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd

Eurocommissaris Frans Timmermans spreekt vandaag met Ingrid Thijssen, de directeur van VNO-NCW. Ze zullen spreken over de natuurherstelwet. VNO-NCW is namelijk geen voorstander van het plan van Timmermans. De werkgeverorganisatie is bang dat de plannen het Nederlandse bedrijfsleven “lam kunnen leggen”, maar Timmermans maakt zich daar geen zorgen om. De Eurocommissaris is vandaag ook aanwezig bij een evenement van Business Bridge Europe over samenwerking tussen mediterrane landen op het gebied van waterstof en schone techniek.

Lagarde in het Europees Parlement

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, is in het Europees Parlement voor haar driemaandelijkse vergadering met de woordvoerders economische en financiële zaken. De hoge inflatie staat centraal bij het debat naast de stabiliteit van de financiële markten.

Frauderapport

Het Europees bureau voor fraudebestrijding (OLAF) komt vandaag met haar rapport over 2022. De waakhond komt elk jaar met een verslag van haar onderzoek naar fraude binnen Europa. In het verslag staan ook altijd de tendensen van het afgelopen jaar, het totaalbedrag aan gevonden geld waarmee is gefraudeerd en een reeks aanbevelingen. Vorig jaar adviseerde het OLAF een terugvordering van meer dan een half miljard euro.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie