Speelschema | Nog precies één maand voor de Europese verkiezingen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
Dutch flag of the province Friesland against a clear blue sky

Met nog precies één maand te gaan tot aan de Europese verkiezingen, staan ook vandaag weer veel campagneactiviteiten gepland:

Studio Europa organiseert vanmiddag samen met de VPRO een debat over het thema grenzen en migratie op de Universiteit van Maastricht. Bas Eickhout (GroenLinks/PvdA) en Malik Azmani (VVD) gaan met elkaar in gesprek en beantwoorden vragen van studenten. Het debat is later terug te luisteren in een opname van de podcast Europa draait door met Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn.

In Den Haag organiseert de jongerenorganisatie van D66 een thema-avond over migratie en de Europese Unie. Eerste Kamerlid van D66 Fatimazhra Belhirch en kandidaat Laura de Vries gaan spreken over het thema.

Fryslân boppe

In het Friese Gorredijk wordt voor de Europese verkiezingen een speciaal debat voor Friesland georganiseerd. Kandidaat-Europarlementariërs gaan met elkaar in debat over Europese kwesties die ook effect hebben op de Friese inwoners en bedrijven. Deelnemers aan het debat zijn Gerlof Bierma (BBB), Mohammed Chahim (GroenLinks/PvdA), Anja Haga (CU), Marco Smit (VVD), Raquel Garcia Hermida-Van der Walle (D66), Reinout van Malenstein (NSC) en Sjoerd Wijnsma (CDA)

En in Utrecht kun je vanavond weer terecht bij De Kiesmannen voor De Grote Europashow om binnen 1,5 uur helemaal klaargestoomd te zijn voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en muziek. De show is speciaal gericht op jongeren, want die kwamen niet naar de stembus bij de vorige Europese verkiezingen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie