Speelschema: Dierentransport, klimaat en boodschap van Jezus blijft dezelfde

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd

De Europese Commissie presenteert vandaag een heleboel voorstellen over dierenwelzijn. PvdA’er Mohammed Chahim reist naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, en in Brussel vindt er een gebedsontbijt plaats.

Dieren krijgen het beter

Het lijkt wel dierendag bij de Europese Commissie vandaag. Het college van Eurocommissarissen zit samen en zal naar verwachting een pakket voor dierenwelzijn presenteren. Ook komt er een herziening van de EU-regels over diertransporten. De Commissie buigt zich in het bijzonder over het welzijn van honden en katten in de handel. Tot slot komt er ook een reactie op een burgerpetitie die wil dat de bontindustrie in de EU wordt verboden.

VN-klimaattop

Vanaf vandaag tot 12 december is Mohammed Chahim aanwezig bij de klimaattop in Dubai als vicevoorzitter van de delegatie van het Europees Parlement. Tijdens de klimaattop moet duidelijk worden hoe ver de wereldgemeenschap verwijderd is van het doel om de opwarming te beperken tot maximaal 1,5 graden. “Dit wordt de klimaattop van de waarheid.”

Europees gebedsontbijt

Bert-Jan Ruissen (SGP) en veel andere Europarlementariërs komen woensdagochtend bij elkaar voor het 26e Gebedsontbijt in het Europees Parlement. Het thema is dit keer dat de wereld verandert, maar dat de boodschap van Jezus altijd dezelfde is: gisteren, vandaag en altijd.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie