Speelschema: Dag van de arbeid en Timmermans bereidt zich voor op Berlijn

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd
(210715) — BRUSSLES, July 15, 2021 (Xinhua) — European Commission Executive Vice-President Frans Timmermans attends a press conference on the “Carbon Border Adjustment Mechanism” in Brussels, Belgium, July 15, 2021. The European Commission on Wednesday unveiled a comprehensive roadmap for realizing the European Union’s (EU) ambitious target of reducing its net greenhouse gas emissions by at least 55 percent from 1990 levels by 2030 and to become climate-neutral by 2050. (European Union/Handout via Xinhua) Xinhua News Agency / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (0) 20 8709 8709 E: info@eyevine.com http://www.eyevine.com

Het is vandaag 1 mei, de dag van de arbeid. In veel Europese landen betekent dat een vrije dag, zo ook in België. De Europarlementariërs zijn daarom vrij vandaag. In De Tweede Kamer is het ook rustig, maar dat komt dan weer door het mei-reces.

Timmermans deze week naar Berlijn

Eurocommissaris Frans Timmermans bereidt zich intussen voor op zijn bezoek aan Berlijn. Hij is dinsdag en woensdag in de Duitse hoofdstad voor de 14e editie van de Klimaatdialoog van Petersberg. Tijdens deze conferentie, georganiseerd vanuit de Verenigde Naties, spreekt hij onder andere met de minister voor energie van Saoedi-Arabië. Op 30 november is de volgende grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Dubai, de zogeheten COP28.

Timmermans neemt ook deel aan verschillende gesprekken over de wereldwijde energietransitie. Hij heeft gesprekken gepland staan met Bondskanselier Olaf Scholz, de Duitse energieminister Baerbock en de speciale klimaatgezant van de VS, John Kerry.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie