Rutte toont begrip voor eis PCR-test Italië, Portugal en Griekenland

1 min. leestijd

Premier Mark Rutte en zijn Europese collega’s maken zich grote zorgen over de snelle verspreiding van de Omikron variant van het coranavirus. De Europese top van donderdag stond voor een groot deel in het teken van de vraag hoe de Europese lidstaten moeten reageren. Na afloop zei Mark Rutte tegen de Nederlandse pers dat de Europese Raad van regeringsleiders ‘begrip’ heeft voor de landen Italië, Portugal en Griekenland, die een negatieve PCR-test eisen van mensen die het land in reizen.

Overvallen

Het Digitale Corona Certificaat (beter bekend als de Q-code) moet volgens Rutte de basis blijven van de Europese regels: “Nederland onderstreept het belang van het vrij verkeer en de noodzaak van Europese coördinatie van de maatregelen”, zei Rutte, “Maar feit is, dat Omikron ons overvalt”. 

https://twitter.com/bovenlaurens/status/1471630965969723395?s=21

De komende dagen verwacht Rutte meer duidelijkheid over de mate van besmettelijkheid van Omikron en over de vraag in welke mate de vaccins nog beschermen tegen de nieuwe variant van het virus. Nog voor de Kerst besluit de Europese Commissie hoe het de komende tijd verder moet met de coronapas. De centrale vraag is hoeveel maanden de QR-code geldig blijft na de laatste vaccinatie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie